NGA Inside

Informatie over de NGA en haar activiteiten.

Bestuur
Commissies
Regio's
Greenkeeperswedstrijd
NGA Vakdag
Prins Claus Beker
GOTY
Sponsoren

 

Het bestuur NGA 2020

Greenkeeping Nederland

Informatie over greenkeeping Nederland.

Golf Alliantie
FEGGA
NGF
NVG
PGA

Jannes Landkroon

Voorzitter ai / opleidingen

Ik ben Jannes Landkroon. Op mijn 18e heb ik het geluk gehad om in ons greenkeeper vak terecht te komen. Na 7 jaar op G.S. de Lage Vuursche gewerkt te hebben, heb ik de stap gemaakt om voor een aannemer (Grontmij) te gaan werken. Bij de Grontmij heb ik me 8 jaar bezig gehouden met greenkeeping, hoofdgreenkeeping en was ik uitvoerder. Vervolgens heb ik gewerkt bij firma Jos Scholman als uitvoerder sport en groen. SInds 2017 ben ik als hoofdgreenkeeper werkzaam bij Golfcentrum De Batouwe.

 

 

In het voorjaar van 2016 mocht ik toetreden in het bestuur van de NGA op de post kennis en opleidingen. Ik hoop en ben voornemens om even als mijn voorgangers een positieve bijdrage te leveren aan ons vak. Na mijn inwerkperiode wil ik vol gaan inzetten om de kennis te borgen en te vergroten bij mijn collega’s.

William Boogaarts

Algemene zaken

Hallo, mijn naam is William Boogaart en werk sinds 1999 in de golfsector. In die tijd begonnen op een 9-holes golfbaan. Nu werkzaam als hoofdgreenkeeper op De Turfvaert en Stippelberg voor De Enk Groen en Golf.

Ik ben nog niet heel lang lid van de NGA en op het moment dat het voorbij kwam was de tijd er klaar voor om structureel en actief, naast mijn functie als hoofdgreenkeeper, betrokken te zijn. Ik heb in 2016 officieel het stokje van mijn voorganger overgenomen.

 

 

Mijn portefeuille als bestuurslid algemene zaken bevat o.a.communicatie PTC en nieuwe leden. Mijn doel binnen de NGA is alles structureel goed te organiseren en in goede banen te leiden zodat we gezamenlijk op alle doelstellingen vooruitgang boeken en ons verder ontwikkelen richting de toekomst.

 

Jan Buman

penningmeester

Martin Brummel

communicatie

Hallo, ik ben Martin Brummel  en sinds 1990 werkzaam in het onderhoud van golfbanen en sportvelden.

Alhoewel ik vanaf de oprichtingsvergadering  lid ben van de NGA heb ik in die afgelopen periode wat commissie-en werkgroep activiteiten ondersteund. In november 2016 heb ik uiteindelijk een bestuursfunctie aanvaard.

 

 

Mijn portefeuille bevat communicatie zaken, een nieuwe functie binnen het bestuur om het hoofd te bieden aan een snelle content verspreiding middels diverse mediakanalen. Uiteraard zal ik samen met mijn mede bestuursleden, artikel 2 in de statuten (de doelstelling) van de vereniging proberen uit te voeren en te borgen. Met focus op duurzaamheid en innovatie is een nieuwe stip aan de horizon gezet.

Eddie Colpaart

Secretaris

Mijn naam is Eddie Colpaart en in het dagelijks leven ben ik werkzaam voor de gemeente Amsterdam als coördinator sportparken west.
West heeft 9 sportparken met nog zo’n 65 grasvelden. Daarnaast heeft Amsterdam een 3-tal gemeentelijke golfbanen en daarvoor leid ik een speciaal team van 6 greenkeepers.

 

 

Ik zit zo’n 16 jaar in het vak en vind de NGA zo belangrijk dat ik niet lang na hoefde te denken toen Jannes mij vroeg om iets voor de NGA te gaan doen. Om onze doelstelling (meer leden) te bereiken, zullen wij ons met zijn allen in moeten zetten en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.