Verander de wereld, begin bij jezelf!

Home » Woord van de voorzitter » Verander de wereld, begin bij jezelf!

Verander de wereld, begin bij jezelf!

Opeens is het 2021. Het jaar 2020 wordt bij de meesten als ellendig jaar herinnerd. Ontelbare keren hoorde ik mensen zeggen: “Laten we hopen dat het snel 2021 is!” Een bijzondere gedachte vond ik het telkens. Alsof 1 Januari een wondervaccin is en direct alles beter zou maken.

Onlangs zat ik in een vergadering waar de opmerking voorbij kwam. “Zou de NGF ons niet kunnen helpen bij het creëren van meer respect voor greenkeeping”. Tuurlijk probeer ik de NGF te betrekken in onze missies maar mijn punt wordt zo duidelijk.

In datzelfde overleg kwam er een punt naar voren. Dat punt was dat greenkeepers niet te motiveren zijn om online op Zoom kennis te vergaren.

Mijn punt is dat we als maatschappij tegenwoordig zoeken naar oplossingen bij anderen. We weten eigenlijk diep van binnen, dat we zelf het meeste invloed hebben op onze situatie. Echter zelf moeite doen (echt moeite) is lastiger dan vragen of de NGF of Mark Rutte of de medemens ons probleem kan oplossen.

Als iemand met een probleem zit en wil overleggen, dan heb ik vaak de volgende regel (geleend uit het boek De kleine Covey): Kun je het probleem veranderen doe het dan. Kun je het niet veranderen dan is het verspilde energie om je eraan te storen.

Je kunt wel elke dag hard werken om jouw realiteit zelf in regie te hebben.

2020 een verloren jaar? Of heb je leren digitaal vergaderen? Of ben je erachter gekomen hoe zeer je dingen bent gaan missen die je eerst voor lief nam? Heb je een online cursus gevolgd of ben je bij de pakken neer gaan zitten op Facebook of Netflix?

Gaat de NGF voor ons respect afdwingen of gaan we zelf respect afdwingen. Gaan we elke dag met een plan naar het werk en maken we mooi werk? Communiceren we op de juiste momenten met de juiste mensen op een correcte manier?

Wachten we tot onze greenkeepers gemotiveerd zijn of geven we elke dag het goede voorbeeld? Motiveren is geen gevoel maar een actie!

Ik ben gemotiveerd! En jij?! Is het antwoord JA!!!! Oké, dan we pakken 2021 bij de lurven en creëren onze eigen geweldige realiteit!