Alex van Dorp wint NGA greenkeeperswedstrijd 2024

Home » Nieuws » Alex van Dorp wint NGA greenkeeperswedstrijd 2024

Alex van Dorp wint NGA greenkeeperswedstrijd 2024

Uniek: minder pitchmarks na afloop van een wedstrijd

De NGA-greenkeeperswedstrijd werd dit jaar gespeeld op Golfbaan Delfland op 7 oktober. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de weerapps veelvuldig bekeken. Het weer was onzeker. John (van Hoesen), de hoofdgreenkeeper, stelde de wedstrijdcommissie gerust en hij had gelijk. Het was droog!

De 24 vooraf aangemelde early bird deelnemers werden door het greenkeepersteam rondgeleid in de werkloods onder het genot van koffie en koek. Bij de imponerende foto van het op Delfland werkzame greenkeepersteam bij ingang van de werkloods werd na afloop een groepsfoto gemaakt.  

In het clubhuis werden de deelnemers welkom geheten door Jannes Landkroon, voorzitter NGA, en Mart Jan Groenendijk, directeur van Delfland. Jannes verzekerde Mart Jan dat het nooit meer zal voorkomen dat er aan het einde van de dag minder pitchmarks zullen zijn dan vooraf. Mart Jan gaf een kijkje in de keuken van Delfland door imponerende cijfers te delen over bijvoorbeeld het aantal jaarlijks gebruikte ballen op de driving range.

Antoon Kuijstermans van de wedstrijdleiding gaf nog wat laatste wedstrijddetails en lichtte de putt challenge toe.  Daarna vetrokken 75 deelnemers, 19 flights in totaal, naar de eerste tee van de rode en gele lus waar de lunchpakketten en marshals gereed stonden. Voor 24 personen was er een lunch in het clubhuis, waarna 8 deelnemers van de pro een clinic kregen van anderhalf uur en de overige deelnemers, die al in het bezit waren van minimaal handicap 54, de par-3 baan op gingen voor de in deze editie geïntroduceerde par-3 wedstrijd.

Na een, voor vroege starters, lange borrel op het buitenterras, waar een loungesfeer was gecreëerd en de zon, muziek en ambiance de stemming verhoogde en de mindere goede scores werden vergeten, namen de winnaars de prijzen in ontvangst, werden de ‘weetjes in de baan’ getoetst en werd het buffet geopend.

De dag was voortreffelijk georganiseerd. Marshals, events, horeca en alle betrokkenen van Delfland zijn geoliede teams, waarbij je je als gast ontzorgd wordt en welkom voelt. Alle greenkeepers van Delfland waren betrokken bij de dag. Uiteraard bij het onderhoud voorafgaande aan dit event, maar ook op de dag zelf. Er is, naar wij hebben gehoord, de weken ervoor flink geoefend op de par-3 baan. Dit was ook terug te zien bij de prijsuitreiking. De grote betrokkenheid was te merken in de baan en aan de sfeer. De greens waren verraderlijk snel. Ondanks dat het een week geleden erg slecht weer was en de baan een lastige ondergrond heeft, waren de fairways goed droog. Een knap staaltje werk!

Winnaar van de NGA-wisselbeker: Alex van Dorp van Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh – 41 punten

Speciale vermelding: eagle op hole 9 – gele lus – door Demi van de Veen!

Heel veel dank aan alle betrokkenen van Golfbaan Delfland, onze trouwe sponsoren ICL en VGR voor de lunch en Vos Capelle voor de baancatering, de NGA-wedstrijdleiding en niet te vergeten alle deelnemers.

Tot volgend jaar op Golfbaan Heelsum!

Uitslagen:

Hcp 0-24
1e plaats Alex van Dorp 41 punten
2e plaats Maarten Brinkman 39 punten
3e plaats Rob van Hoof 38 punten

Hcp 24-36
1e plaats Ton van de Burg 33 punten
2e plaats Jeroen Brouwer de Koning 28 punten
3e plaats Peter Bobeldijk 27 punten

Hcp 36-54
1e plaats Herman Schoneveld 46 punten
2e plaats Sharon Ista 31 punten
3e plaats Esther van der Voort 30 punten

Sponsoren
1e plaats Ruud de Deugd 37 punten
2e plaats Mark Timmerman 33 punten
3e plaats Albert Timmerman 32 punten

Par3
1e plaats Sammie van Oosten 19 punten
2e plaats David Pauw
3e plaats Ronald Janssen 15 punten

Putting Challenge Winnaar Maurice de Bruijne 7 slagen

Longest drive Winnaar Stijn Smits

Neary Winnaar Maurice de Bruijne 2,14 meter

0
    0
    Je bestellijst
    Je bestellijst is leegTerug naar de winkel