IPC Groene Ruimte wil voor de buitenruimte hét kennis- en praktijkcentrum zijn bij het ontwikkelen van mensen en organisaties van kennis naar kunde.

De vernieuwde Greenkeepersopleiding van IPC Groene Ruimte is aangepast aan de laatste ontwikkelingen en innovaties en wordt gegeven door vakmensen met kennis en passie. De opleiding sluit naadloos aan bij de duurzame praktijk waarin greenkeepers werken.

Naast het volgen van de hele opleiding is het ook mogelijk losse modules te volgen. De losse modules staan hieronder vermeld.

Opleiding Greenkeeper
Fraaie fairways, aangeharkte bunkers en mos- en schimmelvrije greens. Welke golfer, maar vooral welke greenkeeper zou hier niet blij van worden? Vandaag de dag zijn er echter meer uitdagingen voor een greenkeeper, meer dan ooit te voren! Desondanks, of misschien juiste daarom is het greenkeepersvak het mooiste beroep denkbaar in de buitenruimte. Met de juiste kennis en kunde bewijst u uw vakmanschap en zorgt u voor tevreden klanten.

Greenkeeper | Module Gras & Beplantingen

De module Gras & Beplantingen  is een module waarbij u kennis maakt met de 40 meest voorkomende boom- en struiksoorten op de golfbaan. U leert ze herkennen en wat de eigenschappen zijn van deze soorten, zowel de winter- als zomerkenmerken.  U kunt de soorten op zowel Nederlandse als wetenschappelijke naam benoemen. U leert in welke periode bomen gesnoeid worden. U kunt probleemtakken benoemen en de randvoorwaarden voor begeleidingssnoei benoemen. Daarnaast weet u al professional op de juiste wijze de takken af te zagen.

Greenkeeper | Modules Gras & Toplaag

Tijdens de module Gras & Toplaag worden diverse grassoorten, onkruiden en schimmels nader behandeld en ervaart u hoe met gerichte bemesting de strijd tegen onkruid en ziektes  aangaan wordt. Na deze module kunt u grassen en plagen herkennen. U maakt de juiste keus in grassoort en weet ‘rassen’ toe te passen voor specifieke (duurzame) toepassingen zoals roodzwenk, struisgras, Engels raaigras en blends. Omdat u werkt met een natuurlijke ondergrond is kennis van de bodem en de waterhuishouding essentieel. U leert wat de samenstelling van de bodem en de waterhuishouding is en wat dat betekent voor het onderhoud van het gras.

Greenkeeper | Modules Gras & Onderhoud 

De module Gras & Onderhoud is een module waarbij praktijk een belangrijke rol speelt. Als vakbekwaam Greenkeeper voert u handmatig en machinaal het gangbare onderhoud uit aan alle terreinonderdelen van de green, fairways en de omgeving. U houdt rekening met de kenmerken van het speelveld, van spelers, bezoekers en met de actuele terreinomstandigheden. In deze module leert u machines en gereedschappen correct af te stellen, te controleren en te onderhouden. Alles met in achtneming van de geldende veiligheidsvoorschriften. U gaat ervaren dat u met duurzaam beheer lagere kosten en een hogere kwaliteit kan garanderen. Op het gebied van machines, bekijken en bespreken we de nieuwste machines, innovaties en ontwikkelingen in ons vak. Na het volgen van deze module loopt u voorop in uw onderhoud en vakkennis.

Greenkeeper | Module Gras & Accommodaties

De module Gras & Accommodaties bestaat voor de Greenkeeper uit 4 onderdelen. Het onderdeel verhardingen behandelt de verschillen tussen de soorten verhardingen die op een golfbaan kunnen worden toegepast, reparatie en bestrijding van onkruid. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan alle mogelijke hekwerken en veldafzettingen die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de golfsport.