Milan den Dikken

Home » Pro Turf Care » Milan den Dikken

Milan den Dikken

Milan den Dikken – storm op Harbour Town

In februari 2017 spraken wij Milan en hij vertelde over de enorme storm en gevolgen die het had. Lees hier zijn verhaal.

Milan den Dikken ook naar Harbour Town!

Ik werk nu sinds 4 maanden op Harbour Town, Hilton Head Island en viel direct met mijn neus in de boter het toernooi, RBC heritage PGA tour begon toen ik aankwam. Wat een belevenis was dit, een internationale wedstrijd met top-golfers en de wedstrijd werd live uitgezonden op CNN. Indrukwekkend waren de grote tribunes op de mooiste locaties van de golfbaan.

Tijdens dit toernooi heb ik elke dag in de ochtend de fairways gemaaid in de ochtend. Met medewerkers en machines om 5:00 uur begonnen met werken,  om er voor te zorgen dat het toernooi gespeeld kon worden op een super onderhouden baan. Ik ga het RBC heritage volgend jaar nogmaals meemaken. Daarna ga ik terug naar Nederland, mei 2017. Hoewel ik er wel over denk om voor ik terugkeer …nog te reizen door een deel van Amerika.

We werken nu met 21 medewerkers op 18 holes, superintendent, 2 assistenten, 4 interns net als ik, 12 Mexicanen, 2 Amerikanen. We beginnen elke dag om 6:30 uur en werken gemiddeld 45 uur per week. We hebben lunchpauze van 11:00 tot 12:00 uur. Tot 11:00 uur werken we van hole 1 toe naar hole 18, dit om de golfers voor te blijven die in het hoogseizoen 275 dollar betalen voor een rondje golf.

Elke dag, vroeg in de ochtend, worden de greens gemaaid, setup en greenbunkers worden aangeharkt. Ik ben s’morgens voornamelijk bezig op de greens, maaien/rollen/setup. Wij, de interns doen altijd setup (holes steken/tee markers verplaatsen). Als je setup doet ga je als laatste over de hole en zorgt ervoor dat alles er goed uit ziet, bijvoorbeeld bunker harken allemaal de zelfde richting, prullenbakken legen. Als het nodig is paden schoonblazen met een buffalo blower. 
Na de lunch doen wij allerlei verschillende klussen, bv rough/fairways maaien/ graszoden/ beregeningsysteem/ mulch verspreiden/ heggen knippen etc. 
De fairways worden 3x per week, tussen 2 flights in, vaak na de lunch gemaaid. De Mexicanen maaien altijd de  tee’s/ surrounds/ rough/ bunkers. Greens, tee’s, surrounds worden altijd met de handmaaier gemaaid. De green handmaaiers hebben geen groomers. 
Elke week worden de greens licht bezand en licht verticaal gemaaid. Ook het bezanden/verticaal maaien van de greens wordt, tussen 2 flights in,  na de lunch gedaan.

De baan heeft nu (hoogseizoen) alleen maar bermuda gras, wat mij opvalt is dat als er bijvoorbeeld een divot is, je geen graszaad nodig heb. Je vult het op met zand, zorgt dat de grond gelijk is (level) en het bermuda gras hersteld zichzelf. Het gras groeit erg snel in deze hitte en de hoeveelheid water en mest dat ze hier gebruiken. Het gras groeit soms maar 1 kant op, als je bv een hole plug met het gras wat de andere kant op groeit als de greens krijg je een “halve maan”. 
Het bermuda gras groeit zo hard dat de rough nu met kooimaaiers wordt gemaaid, cirkel maaiers zouden teveel hopen achterlaten. De baan is in de 2e week van juni belucht met holle pennen de greens/tees/ fairways/surrounds en rough en bezand.  En 2 maanden later, in de 1e week van augustus gebeurt ditzelfde weer.

Al met al is het erg leerzaam tot nu toe en ik heb het goed naar mijn zin. Ik moet nog aan mijn opleiding( online) beginnen, dit ga ik komende winter doen. 
Ik woon op het eiland in een resort op zo’n 15 minuten rijden vanaf de golfbaan. Na het werk gaan we vaak naar het strand of zwembad in het resort. Ook golfen we regelmatig met de interns. Het was best spannend om “alles” achter te laten en naar Amerika te gaan voor een jaar. Maar ben erg blij dat ik dit heb gedaan en kan niet wachten tot de volgende RBC

Milan den Dikken – augustus 2016