Silvain Timmerman

Home » Pro Turf Care » Silvain Timmerman

Silvain Timmerman

Silvain Timmerman naar Harbour Town Links Course

Silvain Timmerman, werkzaam bij Vos Ruinerwold Golf bv, 22 jaar oud en greenkeeper op golfbaan Emmeloord vertrekt eind september 2015 richting Amerika om daar een jaar te werken op de Harbour Town Links Course op het Sea Pines resort in South Carolina.

Silvain had al langer de wens om een jaar naar Amerika te gaan en na het behalen van zijn greenkeeperscursus is hij nog gemotiveerder om nog meer van dit vak te leren. Voordat je een visum aan kunt vragen, heb je wel een stageadres nodig.

De basis voor het leggen van de contacten zijn gegaan via Stichting Uitwisseling Bergen (SUSP). Via SUSP heeft hij zich aangemeld voor een studieprogramma ‘Turf Care Management‘ op Ohio State University (OSU).

Dit is een leer-/werkprogramma op een golfbaan of meerdere golfbanen in de Verenigde Staten waarbij je werkt, leert en terugrapporteert aan Ohio State University.

OSU heeft diverse contacten en Silvain heeft op basis van zijn inschrijving en aanbevelingen contact gekregen met Michael O’ Keeffe van het golfcomplex Sea Pines Golf in South Carolina, met onder andere de golfbaan Harbour Town links course van de architect Pete Dye, waar elk jaar het RBC Heritage Golf Tournament wordt gespeeld als onderdeel van de PGA Tour. Het totale complex bestaat uit drie 18-holesbanen met oefenfaciliteiten.

Op 22 september a.s. vertrekt hij richting de Verenigde Staten en zal de eerste week een introductie krijgen bij de Ohio State University. Na deze introductieweek zullen de meesten gestationeerd worden op hun werkadres.