PGA Holland/NGA workshop

Home » Kennis » PGA Holland/NGA workshop

PGA Holland/NGA workshop

                                                 

PGA HOLLAND/NGA WORKSHOP

“Greenkeeping & Coaching (Level 3)”

Datum: 24 september 2018
Locatie: The Dutch
Tijd: 13.00 -17.00 uur

Voor greenkeepers en golfprofessionals die werken als een team!

Deze workshop is speciaal ontworpen voor golfprofessionals en greenkeepers die samenwerken om een optimaal rendement uit de accommodatie te halen.

Pro’s en greenkeepers kunnen prachtig samenwerken. Samen kunnen we tot een nog betere baan presentatie komen, tot betere spel/trainings-onderdelen. Daarnaast kunnen we ervoor zorgen dat spelers meer begrip krijgen voor het onderhoud van de baan. Waarom bijvoorbeeld een beluchting wordt uitgevoerd of waarom de golfbaan er anders uit komt te zien, onkruiden en bijvoorbeeld: “geel is het nieuwe groen”.

Dit vergt overleg tussen Greenkeepers en Pro’s.
De PGA, NGF en NGA vinden dat dit nog beter kan en willen de samenwerking tussen de greenkeeper en de golfprofessional verbeteren.

We willen jou als greenkeeper uitnodigen om hierover met andere greenkeepers en golfpro’s van gedachten te wisselen. Via het geven van korte presentaties en praktijkvoorbeelden georganiseerd binnen en buiten, willen we voorbeelden aandragen. Naar aanleiding van deze praktijk situaties is het doel om tot gesprekken komen waarin we elkaars belangen bespreken en hoe we samen tot versterking kunnen komen.

Tevens gaan we speltechnische en onderhoud technische meet-apparatuur demonstreren en uitgebreid bespreken zoals Greenstester (Holing outtest), Cleggmeter, Stimpmeter en bijvoorbeeld de vochtmeter.

De workshop wordt geleid door golfprofessional Jeroen den Boer en hoofdgreenkeeper en tegenwoordig adviseur Duurzaam beheer & Agronomie bij de NGF, Koert Donkers. Jarenlang hebben zij samengewerkt op Golfbaan Princenbosch.

We willen natuurlijk ook graag even bij The Dutch een kijkje nemen op de baan en in de werkplaats. Hiervoor kun je om 12.00 uur verzamelen bij de werkplaats. Hoofdgreenkeeper Paul O’Donoghue zal ons een korte rondleiding over de baan, nieuwe werkplaats en onderkomen geven.

De workshop wordt gratis aangeboden omdat het een pilot is.

Aanmelden via [email protected]