Interview John van den Bosse

Home » Nieuws » Interview John van den Bosse

Interview John van den Bosse

John van den Bosse – samen, van een dolletje tot topkwaliteit

Hoe ben je in aanraking gekomen met het greenkeepersvak? 
In 2008 was ik op zoek naar een andere baan, ik had daarvoor bij een hovenier gewerkt. Mijn schoonzus werkte bij de administratie van Golfclub Zeewolde. Daar zochten ze een nieuwe greenkeeper en zij vond dat deze functie bij mij paste. Toen heb ik gesolliciteerd en ben ik begonnen als greenkeeper.

Vertel eens iets over jezelf. Wat zijn bijvoorbeeld je activiteiten naast je werk?
Ik woon met mijn gezin in  Zeewolde. We hebben een zoon van net twee jaar en een dochter van bijna een half jaar. Naast mijn werk ga ik graag sporten, ik doe aan crossfit.  Ook vind ik het leuk om voetbal te kijken en gezellig een biertje te drinken.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van de NGA? 
In 2013 ben ik gaan werken op de Goyer Golf & Country Club en toen ben ik lid geworden. De vorige hoofdgreenkeeper vond het goed dat iedereen uit het team lid was van de  NGA.

Hoe kijk jij terug op anderhalf jaar werken tijdens de corona-pandemie?  
Het was een hele bijzondere tijd, zowel in de golfwereld (Goyer golfclub) als voor mij persoonlijk, want in januari 2021 werd ik hoofdgreenkeeper. Het werd drukker in de baan doordat er veel gegolfd werd, hierom hebben mijn team en ik hard gewerkt om de baan in een zo goed mogelijke conditie te krijgen. Met elkaar kunnen we tevreden terugkijken en zijn we trots op wat we bereikt hebben. 

Je doet mee aan een pilot-programma van Pro Turf Care, ‘de PTC Learning Hub’, waarin greenkeepers stage kunnen lopen op een andere baan. Wat is de reden en wat verwacht je van dit initiatief?
Ik werd benaderd of ik hieraan mee wilde doen, zo kwam ik hiermee in aanraking. Ik vind het goed dat greenkeepers ook op een andere golfbaan gaan meelopen om kennis op te doen en mogelijk nieuwe ideeën meebrengen naar onze golfbaan die wij kunnen gebruiken. Ik verwacht dan ook door deze uitwisseling een verbreding van kennis onderling.


Wie is je grote voorbeeld, op wie bij jij trots? 
Werk gerelateerd ben ik trots op mijn team. We werken veel en nauw samen en er is ook tijd en ruimte voor een dolletje. Deze sfeer onderling vind ik belangrijk! Privé ben ik trots op mijn gezin. Ik geniet ervan om tijd met hen door te brengen en de ontwikkeling bij mijn kinderen te zien. Grote voorbeelden doe ik niet aan 😉 Ik probeer van iedereen mee te pakken wat ik belangrijk vind.

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven? 
Deze vraag heb ik gesteld aan mijn collega’s. Ze vinden me behulpzaam, bevlogen, kwaliteitsgericht en een teamplayer.

Heel 2021 is het NGA-thema #VERENIGEN. Waar denk jij aan bij het woord verenigen?
Samenvoegen, samenwerken en kennis delen. Hierbij denk ik ook aan de tijd die dit kost, en soms merk ik dat de tijd er niet altijd is. Alle kleine dingen die ‘even tussendoor’ gedaan worden, zijn bij elkaar een dagtaak.