Helpen en geholpen worden

Home » Nieuws » Helpen en geholpen worden

Helpen en geholpen worden

Nu het grootste deel van het jaar erop zit, kunnen we terug kijken op wederom een bijzonder jaar.  

Ik hoef jullie niet te vertellen wat de uitdagingen waren. Waar ik het eigenlijk over wil hebben, is of deze uitdagingen van afgelopen jaar je niet hebben afgeleid van je focus. Afgelopen jaar was ons NGA thema #Focus. In het begin van het jaar heb je waarschijnlijk doelen gesteld, en om deze doelen te behalen had je focus nodig. Focus is als een spier die je kunt trainen. Als je focusspier onderontwikkeld is, zullen obstakels je uit balans halen en houden. Begrijp me niet verkeerd; dit is extreem lastig. Ik moet toegeven dat ik er zelf ook meer mee worstel dan ik zou willen. Het helpt als je mensen om je heen hebt die je helpen met de drempels onderweg, maar ook met de aandacht voor de focus op de doelen. Een team dat dit met en voor je doet, is goud waard. Jouw belangrijkste focuspunt zou dus moeten zijn: het team/je collega’s. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Gelukkig heb ik collega’s die me helpen en me scherp houden. Waar ik fouten maak, wijzen ze me erop en/of lossen ze deze op. Dit is bij de NGA niet anders. Ook hier heb ik het geluk met alle vrijwilligers die we hebben. Zij maken zich hard voor Greenkeeping in Nederland. Het geeft mij een gerust gevoel te weten dat ik kan vertrouwen op de focus van mijn collega’s op mijn werk en bij de NGA. Ik hoop dat ze, onder andere door dit stukje, weten dat ik ze waardeer en dat ik ook mijn focus op hen heb.  

Collega’s bedankt!