Bestuur

Home » NGA-inside » Bestuur

Bestuur

Jannes Landkroon / Voorzitter

Ik ben Jannes Landkroon en heb het geluk gehad in 2001 in het mooie greenkeepersvak te rollen. Ik voelde me hier als een vis in het water. De eerste 8 jaar ben ik actief geweest als greenkeeper. De jaren daarna heb ik gewerkt als hoofdgreenkeeper en uitvoerder bij verschillende werkgevers op verschillende golfbanen (en heel kort ook voetbal). Greenkeeping heeft mij veel gegeven en in ruil daarvoor probeer ik met mijn enthousiasme en inzet ook veel terug te geven.

In het voorjaar van 2016 mocht ik toetreden in het bestuur van de NGA op de post kennis en opleidingen. Sinds 2018 ben ik in het bestuur betrokken als Voorzitter. Ik hoop en ben voornemens om even als mijn voorgangers een positieve bijdrage te leveren aan ons vak. Ik wil me vol gaan inzetten om de kennis te borgen en te vergroten bij mijn collega’s.

Arijan van Alphen Penningmeester 

Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie

Gijs van Berkel Communicatie 

Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie
Binnenkort volgt hier meer informatie

Jamie Bijl Communicatie 

Hallo, ik ben jamie Bijl en ben in het jaar 2000 begonnen als greenkeeper, gevolgd door hoofdgreenkeeper, en veel zaken daarnaast. Naast mijn man, twee kinderen, een hond en paard, heb ik ook een liefde voor het greenkeepersvak en daarom wil ik een steentje bijdragen voor de NGA. Het is belangrijk dat de mensen uit de praktijk zich bezighouden met een functie binnen de NGA: vele handen maken licht werk. Ik heb buiten greenkeeper en NGA-bestuurswerk ook veel hobby’s, zoals paardrijden, mijn hond en ik kook graag voor vrienden. Ik besteed ook graag tijd aan mijn hobby airbrush (geef ook les) en het heerlijk vissen in Noorwegen. In de NGA zal ik, samen met Gijs van Berkel, me bezighouden met de communicatie. Ik heb er zin in.

Eddie Colpaart Secretaris 

Mijn naam is Eddie Colpaart en in het dagelijks leven ben ik werkzaam voor de gemeente Amsterdam als coördinator sportparken west. West heeft 9 sportparken met nog zo’n 65 grasvelden. Daarnaast heeft Amsterdam een 3-tal gemeentelijke golfbanen en daarvoor leid ik een speciaal team van 6 greenkeepers. Ik zit zo’n 16 jaar in het vak en vind de NGA zo belangrijk dat ik niet lang na hoefde te denken toen Jannes mij vroeg om iets voor de NGA te gaan doen. Om onze doelstelling (meer leden) te bereiken, zullen wij ons met zijn allen in moeten zetten en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Frank Klaver Opleidingen 

Sinds 2021 zet Frank zich voor de NGA in als Regiohoofd noord west. Daarnaast is hij al 35 jaar werkzaam in de golfbranche. Begonnen bij de toenmalige Grontmij in de aanleg en onderhoud van diverse golfbanen en later als hoofdgreenkeeper op diverse golfbanen. Sinds 2015 werkt hij als hoofdgreenkeeper op de Amsterdamse Golf Club. “Op dit moment (2021) ben ik 54 jaar en leer ik nog steeds elke keer nieuwe dingen bij. Ook merk ik dat door met collega’s op golfbanen rond Amsterdam contact te houden, door bijvoorbeeld samen een rondje te golfen, je altijd wel iets leert van elkaar. En nu hoop ik als bestuurslid mijn steentje bij te kunnen dragen aan de vakopleidingen.”

Bestuur NGA oktober 2023
Jannes Landkroon, Eddie Colpaart, Gijs van Berkel, Jamie Bijl, Frank Klaver en Arijan van Alphen