Bestuur

Home » NGA-inside » Bestuur

Bestuur

Jannes Landkroon / Voorzitter

Ik ben Jannes Landkroon en heb het geluk gehad in 2001 in het mooie greenkeepersvak te rollen. Ik voelde me hier als een vis in het water. De eerste 8 jaar ben ik actief geweest als greenkeeper. De jaren daarna heb ik gewerkt als hoofdgreenkeeper en uitvoerder bij verschillende werkgevers op verschillende golfbanen (en heel kort ook voetbal). Greenkeeping heeft mij veel gegeven en in ruil daarvoor probeer ik met mijn enthousiasme en inzet ook veel terug te geven.

In het voorjaar van 2016 mocht ik toetreden in het bestuur van de NGA op de post kennis en opleidingen. Sinds 2018 ben ik in het bestuur betrokken als Voorzitter. Ik hoop en ben voornemens om even als mijn voorgangers een positieve bijdrage te leveren aan ons vak. Ik wil me vol gaan inzetten om de kennis te borgen en te vergroten bij mijn collega’s.

Arijan van Alphen Penningmeester 

Ik ben afkomstig uit het Brabantse Oosterhout en sinds 1991 werkzaam in het veelzijdige uitdagende greenkeepingvak. Nagenoeg direct na de oprichting van de NGA ben ik lid geworden en actief betrokken bij de NGA: 16 jaar als redactielid van vakblad Greenkeeper later Groen & Golf, lid van de commissie schimmel- en onkruidposter, maar ook examinator en lid van de adviescommissie opleiding greenkeeping en nu anno 2023 NGA-bestuurslid.

Naast mijn werk als hoofdgreenkeeper en werkzaamheden voor de NGA is één van m’n hobby’s hardlopen en ben ik meer dan tien jaar nauw betrokken bij Roparun, een non-stop goededoelenloop van Parijs naar Rotterdam. Vele NGA-leden zullen mijn gezicht niet kennen, maar m’n camera wel. M’n gezicht is er vaak achter verscholen.

Als NGA-bestuurder hoop ik samen met mijn medebestuurders ervoor te kunnen zorgen dat het vak greenkeeper uitgebreider op de kaart komt, dat de NGA-leden hun vereniging en vak positief waarderen en we gezamenlijk veel kennis kunnen delen. Voor mij persoonlijk zet ik me in om de NGA de activiteiten uit te breiden en toch financieel gezond blijft.

Gijs van Berkel Communicatie 

Vanaf 2005 ben ik werkzaam als greenkeeper en sinds 2018 als hoofdgreenkeeper op Golfbaan Princenbosch. Gelukkig heb ik het nog steeds naar mijn zin en is mijn werk vol uitdagingen. Uitdagingen heb ik nodig.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een zoon van zes jaar en een dochter van acht jaar. Ik sport veel, waaronder hardlopen, fietsen en fitness. Ik ga graag naar het strand en neem dan vaak mijn drone mee, ook een hobby van mij.

Als NGA-bestuurslid communicatie wil ik met mijn medebestuurslid Jamie (Bijl) meer aandacht besteden aan de #Toekomst door het maken van een vlog bij collega’s op de baan. Daarnaast wil ik me ervoor inzetten dat de toekomst met automatisering meer aandacht krijgt in de greenkeepersopleidingen.

Jamie Bijl Communicatie 

Hallo, ik ben jamie Bijl en ben in het jaar 2000 begonnen als greenkeeper, gevolgd door hoofdgreenkeeper, en veel zaken daarnaast. Naast mijn man, twee kinderen, een hond en paard, heb ik ook een liefde voor het greenkeepersvak en daarom wil ik een steentje bijdragen voor de NGA. Het is belangrijk dat de mensen uit de praktijk zich bezighouden met een functie binnen de NGA: vele handen maken licht werk. Ik heb buiten greenkeeper en NGA-bestuurswerk ook veel hobby’s, zoals paardrijden, mijn hond en ik kook graag voor vrienden. Ik besteed ook graag tijd aan mijn hobby airbrush (geef ook les) en het heerlijk vissen in Noorwegen. In de NGA zal ik, samen met Gijs van Berkel, me bezighouden met de communicatie. Ik heb er zin in.

Eddie Colpaart Secretaris 

Mijn naam is Eddie Colpaart en in het dagelijks leven ben ik werkzaam voor de gemeente Amsterdam als coördinator sportparken west. West heeft 9 sportparken met nog zo’n 65 grasvelden. Daarnaast heeft Amsterdam een 3-tal gemeentelijke golfbanen en daarvoor leid ik een speciaal team van 6 greenkeepers. Ik zit zo’n 16 jaar in het vak en vind de NGA zo belangrijk dat ik niet lang na hoefde te denken toen Jannes mij vroeg om iets voor de NGA te gaan doen. Om onze doelstelling (meer leden) te bereiken, zullen wij ons met zijn allen in moeten zetten en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Frank Klaver Opleidingen 

Sinds 2021 zet Frank zich voor de NGA in als Regiohoofd noord west. Daarnaast is hij al 35 jaar werkzaam in de golfbranche. Begonnen bij de toenmalige Grontmij in de aanleg en onderhoud van diverse golfbanen en later als hoofdgreenkeeper op diverse golfbanen. Sinds 2015 werkt hij als hoofdgreenkeeper op de Amsterdamse Golf Club. “Op dit moment (2021) ben ik 54 jaar en leer ik nog steeds elke keer nieuwe dingen bij. Ook merk ik dat door met collega’s op golfbanen rond Amsterdam contact te houden, door bijvoorbeeld samen een rondje te golfen, je altijd wel iets leert van elkaar. En nu hoop ik als bestuurslid mijn steentje bij te kunnen dragen aan de vakopleidingen.”

Bestuur NGA oktober 2023
Jannes Landkroon, Eddie Colpaart, Gijs van Berkel, Jamie Bijl, Frank Klaver en Arijan van Alphen