Duchell en Golfers World

Home » Nieuws » Duchell en Golfers World

Duchell en Golfers World

18 april 2024
Duchell en Golfers World bundelen krachten
om marktleiderspositie PGC-groep te versterken.

Duchell en Golfers World kondigen hun fusie aan, waarmee ze samen de marktleiderspositie van de PGC-groep in de golfindustrie verder willen versterken. Als toonaangevende distributeur in Europa zet de PGC-groep met deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts in het aanbieden van uitstekende oplossingen voor zowel retailers, pro-shops als golfbanen. Duchell en Golfers World delen de ambitie om de klanten van dienst te zijn met het grootste assortiment en de beste service; De integratie van de beide ondernemingen zal plaatsvinden in de 2e helft van 2024. Voor de klant zullen de vertrouwde gezichten niet veranderen.

Duchell is stevig gepositioneerd als Europees leider in uitrusting en ontwikkeling van technologie voor golfbanen en driving ranges. Door de fusie met Golfers World kan Duchell nu een breed scala aan expertise, producten en diensten aanbieden aan golf retailers overal ter wereld, waardoor ze hun bedrijf verder kunnen ontwikkelen.

Michael White, president en CEO van de PGC-groep, deelt zijn enthousiasme: “We heten Golfers World van harte welkom in onze groep. Deze fusie verrijkt ons aanbod voor klanten in diverse Europese landen. De merken en expertise van het Golfers World-team zijn waardevolle aanwinsten die ons helpen streven naar uitstekende service voor onze klanten.”

Duco Van Oosterhout, Managing Director van Duchell, voegt toe: “De centralisatie van sterke merken, marketing en voorraadbeheer, samen met een verbeterde digitale aanwezigheid, stelt Duchell in staat om de markt nog beter te bedienen, zowel in Nederland als in heel Europa.”

Jilles van Oort, Managing Director van Golfers World, benadrukt de mogelijkheden die deze fusie biedt: “We zijn verheugd deel uit te maken van een sterke en ambitieuze groep. Dit opent nieuwe kansen om de markt op een betere, meer complete manier te bedienen met een breder scala aan merken en producten. Dit zijn opwindende tijden!” Marc Massar, Sales Director van Golfers World voegt toe: “De bestaande infrastructuur van Duchell biedt eindeloos veel mogelijkheden voor betere service en groei van de retail tak”.

——————————————————————————————————————-

De PGC-groep is gespecialiseerd in twee hoofdactiviteiten:

Inrichting en technologie voor golfbanen en driving ranges via een internationaal netwerk van distributeurs onder de naam Duchell, inclusief Range King in Nederland en Piguy Golf Challenge in Frankrijk.

 Golfmerken en -producten voor retailers en pro-shops via de bedrijven Piguy Golf Challenge in Frankrijk en Golfers World in Nederland. Merken zijn onder andere Mizuno, Nike Golf, Ecco, MGI, Powakaddy, Glenmuir, Daily Sports, Abacus, Bagboy, Sun Mountain.

Met het hoofdkantoor in Frankrijk en ultramoderne Europese magazijnen en kantoren in Nederland en de regio Parijs, blijft de PGC-groep toegewijd aan het leveren van hoogwaardige golfproducten, expertise en logistiek aan klanten over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Duchell 0346 350 550 of mailen naar [email protected]