Handboek onderhoudskwaliteit golfbanen

Home » Kennis » Handboek onderhoudskwaliteit golfbanen

Handboek onderhoudskwaliteit golfbanen

De introductie van het handboek ‘Onderhoudskwaliteit golfbanen’ is een gezamenlijke productie van de NVG, NGF en de NGA.

De behoefte om bewuste keuzes te maken op het gebied van het onderhoud van golfbanen neemt toe. Dit is een gevolg van de economische situatie in de golfbranche, maar ook van een algemeen toegenomen wens om bewust om te gaan met de inzet van onderhoudsbudgetten, mankracht en middelen. Om golfbanen te helpen met het maken van deze keuzes is deze ‘beeldkwaliteitstool golfbanen’ ontwikkeld. Hiermee kan het gewenste kwaliteitsniveau van het onderhoud van een golfbaan op eenvoudige wijze worden vastgelegd. Nadat keuzes gemaakt zijn, kan het resultaat van het gepleegde onderhoud visueel worden vergeleken met deze keuzes.

Met deze tool wordt het eenvoudiger om onafhankelijk en zonder veel deskundigheid de keuzes van de kwaliteit van het onderhoud vast te leggen en te beoordelen. Dit document vormt zo de basis voor het overleg tussen het greenkeepersteam en het management/de baancommissie van de golfbaan.

De publicatie vindt u hier. Het downloaden van de publicatie kan even duren.