State-of-the-art bunkers op de Oosterhoutse GC

Home » Kennis » State-of-the-art bunkers op de Oosterhoutse GC

State-of-the-art bunkers op de Oosterhoutse GC

[persbericht]

Oosterhoutse Golfclub opent langste Par 3 baan van Nederland

Op zaterdag 28 oktober jl. heeft De Oosterhoutse de langste Par 3 baan van Nederland in gebruik genomen door middel van een feestelijke opening samen met veel van de 1.100 leden. De opening werd gedaan door voorzitter Paul van Logtestijn. Daarna hebben een aantal speciale leden symbolisch de eerste hole gespeeld.

Waarom een par 3 baan? Golf verandert. Het aantal golfers die op een Par-3 baan willen golfen is groot. Op onze volwaardige en uitdagende baan duurt een ronde 1-1,5 uur. Daarmee spreken we verschillende doelgroepen aan. Ouderen kunnen langer blijven golfen. We spelen ook in op golfers die krap in hun tijd zitten. En uiteraard is het voor beginners, van alle leeftijden, de manier om laagdrempelig en met veel succesbeleving kennis te maken met het spel.

Uiteraard is het ook een toevoeging voor de Golf Academy van Brian Griffiths. Hij zal deze baan ook gaan gebruiken in zijn lesprogramma’s. Kortom een win-win.

De lengte van deze baan op De Oosterhoutse is 1.266 m, met 4 holes langer dan 150m en negen grote greens. De kortste hole heeft nog steeds een afstand van 95m. Kortom een volgroeide en volwassen par-3 baan met serieuze en uitdagende holes. Hiermee spelen we in op de vraag naar spelvormen, die minder lang duren en zorgen we toch voor veel uitdaging voor de spelers.

De bunkers zijn met een state-of-the-art bunker fleece materiaal opgebouwd, waardoor de kwaliteit van de bunkers aanzienlijk toeneemt. De Oosterhoutse en De Haagsche zijn trendsetters in Nederland met de toepassing van dit innovatieve materiaal.