Regeren is vooruitzien

Home » Woord van de voorzitter » Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien

Beste collega,

 

Het zijn vreemde tijden. Straten en kantoren zijn rustig. Horeca en sport staan op pauze. Wat er na 6 april gaat gebeuren weten we nog niet. Laten we hopen op het beste.

Men zegt ‘regeren is vooruitzien‘. Stel, er komt een totale lockdown voor een bepaalde tijd. Hoe we onze banen dan aantreffen na een periode van totale verwaarlozing/lockdown wordt deels nu al bepaald door het onderhoud dat je wel of niet vandaag pleegt.

Nu men geen hinder van golfers ondervindt, zie je dat greenkeepers diverse werkzaamheden naar voren schuiven.

Er zijn verschillende teams die al hebben doorgezaaid en of belucht. Dit betekent ook dat de grasmat gevoeliger is voor uitdrogen. Zorg dus voor druk op het systeem. Tevens zie je veel golfbanen die ook al behoorlijk aan het bemesten zijn. Mijn advies is bezint eer ge begint. Kortom, zorg voor druk op het beregeningsysteem en wees waakzaam met bemesting. Straatgras is de plant die nu baat heeft bij elke bewerking die je uitvoert. Te vroeg en te veel bemesten stimuleert ook enkel maar het straatgras.

Er zijn vast nog vele acties die ik niet benoem en waar consequenties aan vastzitten. Een lockdown lijkt nog ver weg, het is echter een reëel scenario. Hoe je jouw baan aantreft nadien, heb je zelf in de hand.

Sterkte met al jullie beslissingen de komende tijd. Ik wens jullie veel wijsheid/gezondheid en een top jaar!

 

Jannes Landkroon,
0641558039
NGA Voorzitter

NGA Kennis en educatie