Nationaal Golf & Groen Symposium Digitaal

Home » Nieuws » Nationaal Golf & Groen Symposium Digitaal

Nationaal Golf & Groen Symposium Digitaal

Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om het Nationaal Golf & Groen symposium zoals normaal te organiseren: als een bijeenkomst waarbij we fysiek bijeenkomen om kennis op te doen, te netwerken en ons te laten inspireren door een aantal boeiende sprekers. Als vervanging voor de editie 2020 organiseerden we (NVG, NGF, TuRF en NGA) wel twee interessante en leerzame live webinars onder de naam Nationaal Golf & Groen symposium Digitaal.

15 december 14.00-15.00 uur
De gevolgen van klimaatverandering voor golfbanen
In dit webinar op dinsdag 15 december hield de Amerikaanse hoogleraar Doug Soldat, als bodemexpert verbonden aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, een presentatie over de gevolgen van klimaatveranderingen voor golfbanen. Welk effecten hebben de temperatuursveranderingen op de natuur, wat betekent dit voor golfbaanonderhoud en hoe kunnen golfbanen slim inspringen op de verlenging van het seizoen als gevolg van klimaatverandering? Deelnemers aan het webinar konden aan het eind van de sessie vragen stellen aan Doug.

Presentatie Doug Soldat – Turfgrass Management in a Changing Climate (15 december 2020)

17 december 14.00-15.00
Klimaatverandering en golf: een vertaalslag naar de praktijk
In dit webinar op donderdag 17 december gingen Casper Paulussen (onderhoudsadviseur golfbanen) en Jannes Landkroon (voorzitter Nederlandse Greenkeepers Associatie) nader in op de inzichten van Doug Soldat. In een interactieve sessie maakten zij een vertaalslag naar de praktijk. Hoe kunnen golfbanen zich zo goed mogelijk aanpassen aan klimaatverandering. En hoe kunnen we de kansen die ontstaan door klimaatverandering zo goed mogelijk benutten?