Onderzoek van greens

Home » DGB/NGA-research » Onderzoeken » Onderzoek van greens

Onderzoek van greens

Onderzoek doen is een vak apart. Waarom doe je een onderzoek? Hoe doe je een onderzoek? Wat is de aanleiding van je onderzoek? Methodes, analyses, protocollen, etc.

DGB verzamelt gegevens van greens met als doel het beheer te verduurzamen. Alleen door een goed inzicht in de activiteiten en gebruikte middelen kan men duurzame keuzes maken. Op basis hiervan worden ervaringen en inzichten gedeeld zodat verbeteringsprogramma’s kunnen worden opgezet. Successen en problemen worden door professionele adviseurs geanalyseerd. Met behulp van de data en grafieken volgt inzicht in resultaten.

Voordat je begint met monitoren en registreren is het belangrijk ervoor te zorgen dat eenzelfde protocol wordt gevolgd  om zeker te zijn dat (alle DGB) leden op dezelfde manier hun metingen verrichten. Zo wordt het mogelijk de resultaten onderling te vergelijken.

In de subcategorie ‘tools’ worden de tools/protocollen weergegeven.  Voor het uitvoeringen van de metingen wordt gebruik gemaakt van deze hulpmiddelen. De standaards voor de Holing out test en de Digidet worden in eigen beheer gemaakt voor leden van DGBeheer.