Opleidingen (assistent)hoofdgreenkeeper

Home » Kennis » Opleidingen (assistent)hoofdgreenkeeper

Opleidingen (assistent)hoofdgreenkeeper

“We kijken ernaar uit om in september weer te starten met  de opleidingen voor Assistent Hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper”

Aan golfbaanonderhoud worden steeds hogere eisen gesteld o.a. de zorg voor een vitale bodem en ecologisch beheer worden steeds belangrijker. Dat vraagt om professionals die weten wat er speelt én hoe ze dit moeten doorvoeren in hun werk samen met de collega’s. Op 21 en 23 september start HAS Hogeschool weer met de opleidingen Hoofdgreenkeeper en Assistent Hoofdgreenkeeper.

Speciale editie
Cursusleider Sjaak Groen is enthousiast: “Zeker na alle coronabeperkingen van de afgelopen maanden, kijken we er enorm naar uit om in september weer van start te gaan. De opleidingen zijn heel interactief, dus mooi dat we weer fysiek bijeen kunnen komen. De praktijklessen worden afgewisseld door lessen van interessante gastsprekers. Voor mij als cursusleider wordt dit een extra speciale editie, want het is mijn laatste. Na komend schooljaar ga ik met pensioen en verlaat ik de HAS Hogeschool.” Sjaak is sinds de start van de opleidingen in 2002 altijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering.

Erkend diploma
Cursisten ronden de cursus af binnen een periode van ca. vijf maanden. Bij het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen ze hun diploma, dat officieel erkend is door de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties.

“Met passie mijn functie uitoefenen”
 “Bij de HAS leerde ik de basis waarmee ik nu met passie mijn functie als Hoofdgreenkeeper kan uitoefenen,” aldus een trotse Jannes Landkroon, die nu voorzitter is van de NGA en Hoofdgreenkeeper bij Amelisweerd.

Meer weten?
Wil je meer weten over de opleidingen of vast een optie nemen om verzekerd te zijn van een plek in september? Ga dan naar de website van HAS Hogeschool.

Hoofdgreenkeeper: https://www.has.nl/nl/has-bedrijfsopleidingen/opleidingen-en-cursussen/bedrijfsopleidingen/opleiding-hoofdgreenkeeper

Assistent Hoofdgreenkeeper: https://www.has.nl/nl/has-bedrijfsopleidingen/opleidingen-en-cursussen/bedrijfsopleidingen/opleiding-assistent-hoofdgreenkeeper