PTC Learning Hub

Home » Nieuws » PTC Learning Hub

PTC Learning Hub

Pro Turf Care project Learning Hub: stageplekken waar voor een dag bij en van elkaar geleerd kan worden.

Vandaag, 8 juni 2022 was Alex van Dorp van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh op bezoek bij Lee Lennox en zijn team op Golfbaan Stippelberg.

“Ik mocht een dag meelopen op Golfbaan Stippelberg. Mijn kennis heb ik kunnen vergroten op het gebied van greengras en aanpak van onderhoud op deze golfbaan. Ik mocht holes verzetten en in de middag greens rollen. Deze dag was leerzaam op het gebied van onderhoud, en ook hoe ze duurzaam de golfbaan beheren. Ik zou zeker nog eens op een andere golfbaan willen ontdekken hoe ze daar onderhoud doen. Dus, bij deze een oproep. Stuur een berichtje naar [email protected] en ik kom graag bij je langs“.

In 2021 zijn er uitwisselingen geweest tussen Goyer Golf & Country Club en Haagsche Golfvereniging Leeuwenbergh. Mike Taal verruilde het Gooi voor de Hofstad en Jesper Makkinje reed begin november vice versa.

“Mijn hoofdgreenkeeper vroeg of ik geïnteresseerd was om langs te gaan bij golfbaan de Goyer Golf & Country Club. Dat leek mij erg leuk aangezien ik er altijd voor opensta om nieuwe dingen te leren en om te zien hoe ze ergens anders te werk gaan. Ik ben in de ochtend eerst met John van den Bosse, de hoofgreenkeeper meegegaan om holes te steken, een kijkje te nemen in de baan en wat vragen te stellen. Na de eerste pauze ben ik met een van de greenkeepers meegegaan om wat tees en greens te blazen. Daarna hebben wij de wintercups opgezocht en opnieuw geplaatst en afgedekt. Ik vond het een leuke ervaring en ga in 2022 (28 juni) een nieuw werkbezoek doen op de Amsterdamse Golf Club. Ik ben heel benieuwd hoe het er uitziet en hoe ze daar te werk gaan.” Mike Taal

Meer weten over deze door de NGA/PTC geïnitieerde stageplekken? Mail naar [email protected]


Mike Taal
Jesper Makkinje