Regiodag west

Home » NGA » Regio’s » Regiodag west

Regiodag west

31 oktober 2022 waren we welkom op de prachtige golfbaan op Texel. Na een rondleiding, waarbij de loods, zonnepanelen en waterbassins niet ontbraken, door hoofdgreenkeeper Hans Witte en zijn team, kon de 40 aanwezigen de baan in de middag zelf ervaren.

Tour de Texel – NGA regiodag west – 31 oktober 2022

Carpoolen was de opdracht. Samen met Kevin, Dennis en Monique van verzamelpunt in Hoorn naar Den Helder gereden voor de boot naar Texel. Wij waren niet de enige die de boot van 8.30 uur namen. Samen met een aantal collega greenkeepers konden we genieten van een kop koffie en de prachtige zonsopgang tijdens 20 minuten durende de overtocht.

De greenkeepers  van De Zaanse waren een dag eerder naar Texel gereden om al een ronde te spelen en om het nachtleven van Texel te ontdekken. Goed geregeld – mooi teambuildings-uitje.

Nadat de 40 aangemelde personen aanwezig waren, koffie en lekkers hadden gekregen, opende Peter Bobeldijk (NGA regiohoofd) deze dag namens de NGA. Hans Witte, hoofdgreenkeeper en gastheer, nam het woord over, vertelde o.a. over de clubhuis- en baanrenovatie en lichtte het ochtendprogramma toe.

Na een korte rondleiding in het nieuwe clubhuis, gingen we naar de waterberging kijken. Deze is van 2017 en heeft een oppervlakte van 7.700 m2 en 17.000 m3 inhoud met 2.390 drijvende zonnepanelen met een vermogen van 780.000kw. De drijvende zonnepanelen gaat verdamping tegen van 75% , dat is een 25000 liter op een zonnige dag. De tweede waterberging heeft een oppervlakte van 5.500 m2 en een inhoud van 12.500 m3 met 1.600 zonnepanelen met een opbrengst van 650.00 kw. Hiermee kan men het clubhuis en een deel van het vakantiepark De Krim van stroom voorzien. Het vakantiepark De Krim levert ook water naar de waterberging.

De loods compleet met machinepark, opslag bemesting en graszaad werd niet overgeslagen

De ochtend werd afgesloten met een fantastische lunchbuffet. Hierna konden we met opgedane kennis en gevulde buiken de baan in om de eerste 9 holes van de 18 holes golfbaan te spelen. De weergoden waren zeer gunstig. Het beeld was (voor sommige) korte broek en korte mouwen. De volgende dag ontvingen we een foto van een horizontale holevlag…wat een mazzel hadden wij. Op drie personen na, zij liepen wel mee en maakten foto’s, speelden iedereen een rondje mee. 

Wat een prachtige (golf)beleving hebben we op Texel gehad. Je waande je in de natuur, op de golfbaan. Het golfen is aangeboden door De Texelse, Hulde!!

Scorekaarten werden toch ingeleverd. Dit leverde een winnaar op: Kevin van Zuilekom, een greenkeeper van de Texelse met hcp 8. Tweede plaats was voor Richard Ferdinands van Lauswolt en derde werd  Victor Wijs van de Amsterdamse.

Voordat het tijd was om met een bruin gezicht en tevreden gevoel richting boot te gaan, was er nog een drankje en bitterbal.

Manager Anita Hiemstra, Hoofdgreenkeeper Hans Witte en zijn hele team: Heel erg bedankt voor jullie gastvrije ontvangst! Namens regio west Kevin Weel en Peter Bobeldijk