NGA-regiodag zuid

Home » Nieuws » NGA-regiodag zuid

NGA-regiodag zuid

In de media room – perszaal van PSV Campus De Herdgang was plek voor 50 deelnemers. De locatie en aangekondigde sprekers zorgden voor een grote toeloop en zelfs het opstellen van een wachtlijst.

*Antoon Kuijstermans, organisatie van deze dag, opende de regiodag, heette aanwezigen welkom en lichtte de huisregels toe.

*Monique Madsen (NGA/NGF) trapte af met een presentatie over het Pro Turf Care-fonds. ‘Groei mee, ontwikkel jezelf!‘ Maak gebruik van het fonds, de kennis en deel je ervaringen met collega’s. De getoonde vlog van Roy (van Dijk) sprak tot de verbeelding, enthousiasme werd gewekt door de kans mee te werken op de Olympische Spelen, screenshots van de in ontwikkeling zijnde PTC-webpagina werden getoond en de projecten werden toegelicht. Oproep: meld je aan voor het KLM Open op Bernardus!

*Valentine Godin (Maya). Valentine nam ons mee naar de kracht van data science, kunstmatige intelligentie. AI interpreteert voortdurend gegevens die zijn verzameld en anticipeert op het ziekterisico en helpt het onderhoudsschema te optimaliseren. Dankzij een gepersonaliseerd dashboard is een actueel overzicht inzichtelijk.

*Arno Westhoven (Agro Advies). Arno nam ons mee in de chemie/het bodemleven. O.a.: Belangrijke parameters voor een goede bodemgezondheid: Bodemfysiche, Biologische, Bodemchemisch; Waarom analyseren?; Focus op bodem en bemesting in vijf stappen; De ideale vakverdeling; Terug naar de basis van de chemie. Welke vorm gebruik je? Boodschap: ga op ondezoek uit!

*Rene van Wees (Signify). Na een introductie over Philips en splitsing verlichting naar Signify (wereldleider en innovator voor 128 jaar), nam Rene ons mee naar het (kleuren)proces van ledverlichting. Van Horticulture LED Solutions naar LED-toepassingen op golfbanen.

*Dick Lek (VTI) nam het stokje over en gebruikte een metafoor (hardloopwedstrijd) met zijn visie: loslaten levert ruimte om door te gaan/ontwikkelen. VTI Horst, een hortiLED partner van Signify, bouwde een installatie, en zal deze blijven doorontwikkelen, voor de LED-belichting voor het bevorderen van de groei van het gras. Via een integraal dashboard, op afstand te gebruiken, wordt alle informatie inzichtelijk gemaakt voor de gebruikers. De installatie werd vervolgens op het veld getoond.

Dank aan de organisatie en de gastvrijheid en betrokkenen van de locatie!