Regiomiddag NGA Noord, Golfclub Heidemeer   

Home » NGA » Regio’s » Regiomiddag NGA Noord, Golfclub Heidemeer   

Regiomiddag NGA Noord, Golfclub Heidemeer   

Ongeveer een twintigtal leden en sponsoren schoven op 14 maart 2017 aan bij Golfclub Heidemeer te Heerenveen om onder het onder het genot van een kop koffie eerst bij te praten. Rond een uur of een, de meesten waren gearriveerd, kon Bram Metselaar de regiomiddag met het thema ‘Duurzaamheid, accu-handgereedschap’ openen door eenieder welkom te heten en het startsein voor de lunch te geven: een lekkere soep, kroket en broodjes.

Na de lunch werd het eerste deel van het programma verzorgd door de combinatie Jean Heybroek/Stierman de Leeuw. Het was een presentatie van accu-handgereedschap van alle uiteenlopende soorten en toepassingen. De voordelen van accu-handgereedschap op het gebied van ergonomie werden benoemd, o.a. lichtere apparatuur, geen uitstoot verbrandingsgassen en het gemak van het uitwisselen van de accu met diverse gereedschappen. Bij de uitleg over het aanbod van de lithium-ion accupakketten kwamen begrippen als vermogen, stroomsterkte, maar ook warmteontwikkeling, koeling en veiligheid ruimschoots aan bod. Daarnaast bleek uit berekening, wat de meesten toch wel enigszins verraste, naast het milieu/arbo-voordeel, de kortere terugverdientijd van de hogere investering door lagere totale gebruikskosten van dergelijke apparatuur!

  

Als opwarmer voor het tweede gedeelte, een 9-holes golfwedstrijd, konden de deelnemers buiten de benen strekken en de spieren opwarmen door het uittesten van divers handgereedschap met toebehoren in de praktijk. Hierna kon de wedstrijd van start gaan. De baan lag er goed bij en er werd onder een lekker voorjaarszonnetje fanatiek maar uiterst plezierig gestreden om de prijzen en de eer. Rond vijf uur was iedereen binnen en kon tijdens de borrel de prijsuitreiking plaatsvinden.

1e prijs: Stefan Ottens

2e prijs: Ties Straatman

3e prijs: Rik Smit

De regiocommissie bedankt iedereen voor hun aanwezigheid, bijdrage en gezelligheid. Graag tot een volgende keer, als het lukt ook dan weer met golf!

Bram Metselaar, Gertjan Hilarius, Richard Ferdinands.