Winnaar 1e PTC-cup bekend

Home » Kennis » Winnaar 1e PTC-cup bekend

Winnaar 1e PTC-cup bekend

Op 2 mei jl.  heeft de Pro Turf Care-commissie, bestaande uit William Boogaarts, Olaf Bos en Eric Wijnhoven, een golfwedstrijd voor haar sponsoren georganiseerd. Er werd op het Rijk van Nijmegen gestreden om de PTC-Cup. De gelukkige winnaar van de eerste editie is Jos Theunissen van Melspring.

Pro Turf Care is een studiefonds waar greenkeepers van de NGA kunnen aankloppen voor het leggen van contacten en financiële ondersteuning voor buitenlandse avonturen om eigen kennis en kunde te vergroten.  Klik hier voor meer informatie over Pro Turf Care.

Melspring ondersteunt, evenals Liber Greenkeeping, al twee jaar het PTC-fonds om greenkeepers te stimuleren om buitenlandse kennis en kunde op te doen. Jos Theunissen: “We zijn als Melspring heel blij om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het kennis- en ervaringsniveau van de Nederlandse greenkeepers. Melspring werkt wereldwijd en ik weet vanuit mijn positie dat een kijkje in de keuken van buitenlandse golfbanen enorm stimuleert en enthousiasmeert. Ik raad greenkeepers dan ook van harte aan om gebruik te maken van de faciliteiten en contacten die het PTC-fonds heeft.”

Afgelopen jaren zijn dankzij de steun van Melspring, Liber Greenkeeping en de NGA weer tal van greenkeepers naar grote buitenlandse toernooien gegaan en konden zij buitenlandse cursussen volgen. Stuk voor stuk komen deze mensen enthousiast terug met extra waardevolle bagage in de achterzak om het greenkeepingsvak in Nederland naar een nog hoger plan te brengen.

Heb je ook zin om eens buiten de grens te kijken of mee te helpen met een van de grote Europese tour wedstrijden in bijvoorbeeld Duitsland of Denemarken, dan kun je altijd contact opnemen met [email protected]

Winnaar Jos Theunissen ontvangt de PTC-cup.