Interview Thijs van Keulen

Home » Kennis » Interview Thijs van Keulen

Interview Thijs van Keulen

Hoe ben je in aanraking gekomen met het greenkeepersvak?
Werkend als inkoper voor een speelgoedgroothandel ben ik “verslaafd” geraakt aan het golfspel. Nadat ik steeds vaker aan het aftellen was om naar huis te kunnen gaan, heb ik besloten om een andere job te vinden. “Iets buiten” was het criterium om te gaan zoeken. Toen er begin 2018 heel toevallig bij mijn homecourse Golfclub Riel een vacature vrijkwam voor greenkeeper heb ik meteen gesolliciteerd – en zo geschiedde.

Vertel eens iets over jezelf. Wat zijn bijvoorbeeld je activiteiten naast je werk?

Mijn naam is Thijs van Keulen, 42 jaar en samenwonend met Angela Milani in Eindhoven. Naast fervent golfer, die graag op zo veel mogelijk verschillende banen wil spelen, wielren en wandel ik ook graag.

 

Wanneer en waarom ben je lid geworden van de NGA?
Begin 2019 ben ik lid geworden om ervaringen en leuke weetje van vakgenoten te lezen en de kennis te vergroten. Maar natuurlijk ook voor de jaarlijkse greenkeeperswedstrijd 🙂

Hoe kijk jij terug op anderhalf jaar werken tijdens de corona-pandemie? 
In het begin was het erg prettig dat er geen golfers meer “in de weg liepen” maar toen de baan pitchmark-, en divot-vrij was en er helemaal tiptop bij lag, was het ook erg teleurstellend dat je dit resultaat niet met ze kon delen, want daar doe je het toch uiteindelijk voor. Verder was ik wel erg blij dat mijn werkzaamheden gewoon doorgingen en dat ik niet verplicht moest thuiswerken.

Hoe zou je (jonge) mensen motiveren om greenkeeper te worden?
Persoonlijk denk ik dat de combi golfen en greenkeeping ideaal is. Dus zou je zowel leerlingen van de groenschool als jeugdgolfers kunnen uitnodigen voor een introductie waar je bv een golfclinic als een paar onderdelen van het greenkeepersvak uitlicht.
Wie is je grote voorbeeld, op wie bij jij trots?
Heel erg trots ben ik op mijn naasten: Mijn ouders Els en Cees omdat ze ALTIJD voor me klaarstaan, de lekkerste appeltaart en de mooiste foto`s maken. Mijn broer en schoonzus Bas en Monique die met hun geweldige doorzettingsvermogen en gastvrijheid “gewoon” weer doorgaan met Cafe de Stam in Gerwen nadat ze ruim 9 maanden gesloten zijn geweest. En natuurlijk ook op mijn vriendin Angela, die mij ten alle tijden (onder)steunt in wat ik doe en dat zij uit het niets de wielrenvereniging Velocity Ladies heeft opgericht met nu al 80 leden is ook iets om erg trots op te zijn. Ben ook een beetje trots op mezelf omdat ik laatst geslaagd ben voor de module Gras en Toplaag!

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?
Gedreven, enthousiast, leergierig en eigenwijs.

Heb je een lijfspreuk?
“Less is more” (Deze heb ik overgenomen van mijn werkgever Ger Berkelmans)

Heel 2021 is het NGA-thema #VERENIGEN. Waar denk jij aan bij het woord verenigen?
Bij het woord #verenigen denk ik meteen aan samenwerking. Dit is niet altijd even makkelijk omdat er vaak meerdere belangen op het spel staan. En met name het financiële belang is helaas erg vaak doorslaggevend .

Heb je een vraag aan een vakgenoot? Zo ja, wat is en voor wie is de vraag?
Ben erg trots op mijn, redelijk uniek voor Nederland, 100% roodzwenk greens. Dit gras is volgens mij HET gras voor de toekomst, less is more. Minder water, minder voeding, minder ziektes is mijn ervaring. Nu mijn vraag aan alle lezers, waarom zijn er niet meer golfbanen in Nederland met roodzwenk greens en houden ze vast aan voornamelijk struisgrassen? Is dit iets puur visueel of zo van: “dit doen we al jaren zo”. Ben erg benieuwd naar de reacties!