PTC Green Team NL 2022

Home » Nieuws » PTC Green Team NL 2022

PTC Green Team NL 2022

Hoe interesse groot(s) en divers kan zijn, blijkt wel uit de reactie van Aad (Srinarasit) op de vraag of woensdagavond -tussen het werk door- gekeken kan worden naar de Conference League-finale: “Zeker, live of via oortjes/telefoon. Zondag stond ik op de green van 13 en sprong ik op toen Max als eerste over de streep kwam.” Victor (Wijs) vult aan dat hij de hockey-heren play-offs gaat volgen op 26, 28 en 29 mei. “Mijn thuisclub Pinoké speelt en ik moet ze wel kunnen zien voor begin van mijn avondshift op donderdag. In het weekend kan ik het hopelijk ook volgen.”

Het belooft dus een mooi sportweekend te worden. Aad: “Wat ik leuk vind is dat ik vandaag Joost (Luiten) tegenkwam. Wij krijgen veel complimenten over hoe de baan erbij ligt. Voordat het toernooi begint hebben spelers echt nog even tijd voor je. Niet dat ik ze zelf aanspreek. Soms gaat het vanzelf. Je werk wordt gewaardeerd en het is fijn dat te merken.”

Over het meewerken aan dit toernooi zijn ze het beiden eens: “Zondagmorgen kunnen we ons werk ‘loslaten’. Na de laatste ochtendshift, hebben we er alles aan gedaan om de baan elke dag een beetje beter te krijgen. We zijn een geolied team, streven hetzelfde na: de baan in topconditie brengen, elke dag een stapje beter. Bij het vak van greenkeeper hoort het altijd verbeteren (kwaliteit) van de baan. Dit doen we ook op onze eigen baan (Golfbaan Delfland en Amsterdamse GC). Is het ene project klaar, wordt alweer aan het volgende idee gewerkt.”

Totdat het zondag is, gaan we nog veel leren, genieten, gezellige avonden hebben als team en juichen voor ‘onze’ clubs. En oh ja, goed eten! Alles is hier super goed verzorgd.

Aad Srinarasit en Victor Wijs (Interview Victor Wijs | NGAgolf) zijn een week het vaste greenkeepersteam van Bernardus aan het helpen voor en tijdens het Dutch Open. De NGA, Pro Turf Care Green Team NL, is voor het tweede jaar actief om greenkeepers deze stage-ervaring te laten opdoen. Ook interesse om een keer deel te nemen? Neem dan contact op met de NGA: [email protected].

Ervaringen van Maurits, Theo, Rik en Lars – 2021: PTC Green Team NL | NGAgolf