Algemene Ledenvergadering & kennissessie

Home » Nieuws » Algemene Ledenvergadering & kennissessie

Algemene Ledenvergadering & kennissessie

Je krijgt wat je toekomt. We hebben het vaker gehoord. Tijdens NGA regio west op 31 oktober jl. was het prachtig weer om buiten te vertoeven. De kennissessie volgend op de ALV kon ook weer droog buiten plaatsvinden. Voor beiden dagen gold dat het de daarop volgende 24 uur los ging. Hans Witte van Texel stuurde een dag later een foto van een horizontaal gewaaide holevlag, op Amelisweerd konden we een dag later onze kaplaarzen aandoen. Je krijgt wat je toekomt? Wie zal het zeggen. Wij konden in ieder geval onze #Focus op het programma, de inhoud, het delen van kennis en kunde en het verenigen leggen ipv paraplus uitdelen.

De 59e Algemene Ledenvergadering verliep vlot. Het bestuur had zich goed voorbereid en door een heldere presentatie en goede uitleg werd het afgelopen jaar doorgenomen en het financieel jaarverslag 2021 goedgekeurd, alsmede de begroting voor 2023. Ca. 60 deelnemers tekenende de presentielijst voor deze jaarlijkse vergadering.

Na een korte break werd de zaal aangevuld tot ca. 80 personen die handen wrijvend in afwachting waren van de voormalige directeur greenkeeping van St Andrews, Gordon Moir. Niet in het programma vermeld, echter wel van belang, deed Marco Blom eerst nog een presentatie over zijn Franse tour op weg naar Olympisch goud in 2024. Twee NGA-leden hebben de kans gekregen en gepakt om tijdens dit bijzondere evenement in Parijs de golfbaan in topconditie te brengen. Voorwaarde is wel dat ze of in 2022 of in 2023 aan het Frans Open moeten meehelpen. Zo leren ze de baan kennen en kan er wederzijdse intenties goed worden afgesproken. Marco vertelde enthousiast over zijn ervaring en heeft zin in meer!

Het woord was aan Gordon Moir. Ondanks zijn schotse accent, wilde je zijn verhaal opslurpen, deed je je uiterste best om zijn verhaal te horen. Hij vertelde veel,  over bijv. de hedendaagse uitdagingen, schaarste in de arbeidsmarkt, en ook bijna vaderlijk hoe om te gaan met werk/thuis balans. De zaal kreeg de kans vragen te stellen. William Boogaarts begeleide deze sessie. Na afloop was er gelegenheid om het onlangs uitgebrachte boek van Gordon, ‘Greenkeepers Tale’,  te laten signeren. Velen maakten daar gretig gebruik van.

Na een voortreffelijke lunch, aangeboden door ProGrasS en DLF, werden de aanwezigen in vier groepen verdeeld middels het trekken van vier verschillende biologische graszaden.
In de baan waren vier stations, die afwisselend werden bezocht, en werden bemand door
Arthur Wolleswinkel – over dollarspotonderzoek
Jannes Landkroon – over zijn afgelopen twee jaar bij Amelisweerd
Michiel van der Vaart – over de baanarchitectuur en de renovatie
André Geelhoed – over de ecologie
De inhoud was dusdanig interessant dat de koude wind werd getrotseerd.

Een groot gedeelte van de aanwezigen bleef voor de borrel, hapjes en het buffet. Er werd veel verenigd en kennis en kunde gedeeld op Amelisweerd.

Dank aan alle betrokkenen. Het was een prachtige dag.