NGA regio midden bijeenkomst

Home » Nieuws » NGA regio midden bijeenkomst

NGA regio midden bijeenkomst

Op 31 mei jl. organiseerde de NGA een regiodag op Golfclub Almeerderhout. Het weer werkte mee, waardoor de 41 deelnemers het voornamelijk buitenprogramma als zeer goed waardeerde.
Het programma was gevarieerd en interessant voor iedereen die betrokken is bij het onderhoud, flora-, fauna- en aquacommissie en personeelsbeleid. Deelname aan deze dag gaf een inkijk in het reilen en zeilen op deze 27-holes golfbaan.

Onderwerpen:

SGL Systems
Het verantwoord inzetten van grasgroei technologieën op golfbanen; van belichting tot chemicaliënvrije grasziektebestrijding.

GC Almeerderhout – Jan Buman/Hoofdgreenkeeper
Rondleiding: kijkje in de greenkeepersloods en op de baan.

GC Almeerderhout – Mart van der Niet en Bertus Groot
Presentatie over de projecten van de Flora-, fauna- en aquacommissie.

GC Almeerderhout – Richard Haeck/Voorzitter, ondernemer, trainer
Workshop: Hoe maken we het vak greenkeeping sexy!

Informatie over de baan:
Uitdagend. Die term past perfect bij de aantrekkelijke 27-holes baan op circa 120 hectare geonduleerd terrein. Gelegen in een bosgebied waarin roofvogels, zwanen en eenden, klein wild, roofdieren en reeën hun natuurlijk domein hebben. Pittig en uitdagend vanwege mooie doglegs, de waterpartijen, liefst 113 bunkers en de onvoorspelbare wind. De 27 holes zijn verdeeld in drie lussen van 9 holes (IJmeer, Gooimeer en Markermeer, alle drie Par 36). Iedere lus heeft een lengte van ruim 3000 meter. De langste hole is Markermeer 2, met een lengte van 522 meter vanaf de men ’s backtee.
Golfers die willen oefenen, kunnen terecht op een ruime driving-range met een grotendeels overdekte afslag, drie oefenbunkers, twee chippinggreens en een puttinggreen. Bovendien beschikt Golfclub Almeerderhout over een volwaardige 9-holes Par-3, waarvan de langste hole ruim 150 meter is. Mooi voor de beginner, maar ook voor de gevorderde speler die zijn korte spel wil trainen.

Link naar de uitnodiging NGA regio midden bijeenkomst – 31 mei 2023