NGA Ladies Only Day

Home » Nieuws » NGA Ladies Only Day

NGA Ladies Only Day

De NGA Ladies Only Day is terug!! En hoe!

Ladies Only Day: een golf- en verwendag voor vrouwelijke greenkeepers. Georganiseerd door de NGA.

23 oktober 2023 stond met roze letters in de agenda voor de in Nederland veertien vrouwelijke greenkeepers. Tien dames reisden op deze dag af naar het Gooi, de Hilversumsche Golf Club, om in de watten gelegd te worden. Bij binnenkomst werden ze onthaald met een (alcoholvrije) cocktail aan een versierde tafel geflankeerd door een voor dit event ontworpen NGA Ladies Only Day – #Girlpower – banner.  De mist was inmiddels opgetrokken, de flights verdeeld waarna er gestart kon worden vanaf hole 1. Op elke tee waren antwoorden van de al eerder via de app gestelde vragen aan de deelnemers te vinden. Is de quitly pleasure van Melissa het eten van zure snoepjes of kijken naar de verraders? Zingt Annemieke tijdens het maaien liedjes van Marvin Gaye of André Hazes? Vier vragen per tee deden soms de wenkbrauwen omhoog gaan en leverde bij het diner hilarische bekentenissen op.

Prijzen waren er ook: Melissa (Minnaard) heeft de wedstrijd gewonnen. De flight met de meeste vragen goed over de weetjes werd bekend na een gelijk spel – en dus een ingelast vraag: ‘hoeveel leden heeft de NGA?’. De winnaar was uiteindelijk flight 1. Gefeliciteerd!

Enthousiast, uitkijkend naar de volgende editie, vol ideeën, nieuwe/hernieuwde kennismakingen en met goodybag en eventuele prijzen, werd de dag afgesloten. 

Heel veel dank aan de Hilversumsche Golf Club voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en baan. Ook dank aan Heicom, die voor de dames chocolade beschikbaar had. Deze dag werd gesponsord door de NGA.

Historie Ladies Only Day: Jolanda Stegerman-Vonder, initiatiefnemer en kartrekker van dit geslaagde evenement, organiseerde deze dag mede met Jamie Bijl. Jamie, actief bij de NGA, vond het weer tijd om de vrouwelijke greenkeepers bij elkaar te brengen.

2023: Als aftrap zijn de leden in de bestaande groepsapp alweer wakker gemaakt, en is er een logo ontwikkeld en kon de tiende editie van start.

Ben of ken jij een vrouwelijke greenkeeper: meld je/haar alvast aan voor de 11e editie (21 oktober 2024): [email protected]

Deelnemers Ladies Only Day 2023: van links naar rechts: Monique, Melissa, Janneke, Desirée, Esther, Jamie, Lineke, Hennie, Annemieke, Sharon