NGA-regiodag west

Home » Nieuws » NGA-regiodag west

NGA-regiodag west

NGA regio west heeft het jaar afgesloten door een zeer informatief en gevarieerd programma te organiseren. In de ochtend waren geïnteresseerden welkom in Het Kasteel, het stadion van Sparta. Het eerste deel informeerde Henk Slootweg, projectleider van AHVrij over het onderhoud van het stadion. Van veldverwarming, groeibelichting, elektronische hulpmiddelen, tot werkzaamheden op een wedstrijddag en voorbereidingen, alle ins en outs kwamen aan bod.
Voor de tweede presentatie stond DrainTalent op de agenda. Door afwezigheid van Dave Muis, nam Ruben Wentink het stokje over van Dave. Ruben toonde eerst een deel van de presentatie van DrainTalent, een uniek circulair bodembeheerssysteem, dat zorgt voor optimale omstandigheden en zorgt voor evenwicht van het vochtgehalte in de boden. Water onttrekken, infiltratie, beluchten en controle werden toegelicht. Vervolgens was het systeem van FieldFactors aan de beurt, BlueBloqs, een revolutionaire technologie voor het zuiveren en opslaan van (grote hoeveelheden) regenwater. Gebruik regenwater om de golfbaan groen, bespeelbaar en aantrekkelijk te houden. Hoe dit systeem in Het Kasteel is aangebracht en wordt toegepast werd verteld en later aanschouwd tijdens de rondleiding.

De groep bestaande uit 28 deelnemers bezochten vervolgens Golfbaan Schinkelshoek in Vlaardingen. Na een heerlijke lunch gingen we de (kaas)kelder in voor een welkomstwoord door Mirjam Delfgaauw, directeur, gevolgd door een levendige presentatie door Ben Jörgens, hoofdgreenkeeper en al 20 jaar werkzaam op deze bijzondere, gezellige en laagdrempelige baan met een bijzonder concept:
Op Golfbaan Schinkelshoek kun je 18 holes spelen in slechts 2,5 uur (pas 72) met een lichtere bal én kun je op bepaalde vastgestelde tijden golfen met de traditionele golfbal. Na dagen regen, scheen in de middag de zon volop en werd er volop genoten tijdens het spelen van 9 holes.

Veel dank aan de gastvrijheid en inzet van alle betrokkenen voor het slagen van deze dag.