Let goed op jezelf!

Home » Nieuws » Let goed op jezelf!

Let goed op jezelf!

Er gebeurt veel om ons heen wat telkens aanpassingsvermogen van ons vereist. Het vermogen om jezelf aan te passen is van groot belang. Adapt or die hoor je regelmatig in het bedrijfsleven, maar het geldt ook voor de natuur. Elk mens heeft zo zijn uitdagingen, ook wij greenkeepers:  dollarspot, droogte, personeelstekort, lange levertijden, allerlei verboden, telkens strengere flora- en fauna wetgeving, enz, enz. Schiet je te kort in het aanpakken van een van deze of andere uitdagingen, dan stuit je op serieuze problemen. Het vergt aanpassingsvermogen, maar aanpassen kost energie en dat laatste heb je beperkt. Ik merk om me heen dat er de laatste jaren veel energie opgeslokt is en dat er een bepaalde moeheid is ontstaan.

Eerlijk gezegd merk ik dit ook bij mezelf. Er zijn veel plekken waar energie naartoe moet, en dat zal altijd zo blijven. Dit kan een probleem worden als je niet voldoende energie kunt bijtanken. Het is ook een probleem als je niet in de gaten hebt dat je tank telkens leger raakt. Voor je het weet, sta je langs de weg te vloeken. Ik merkte bij mezelf dat ik klaar was met alle negatieve dingen die op mijn pad kwamen. Ik was minder bestand tegen tegenslagen. Gelukkig heb ik wat punten waar ik energie kan tanken (leuke dingen doen met het gezin, de sportschool en podcasts).

Ik krabbel weer een beetje omhoog qua energieniveau. De teller staat nog niet op vol, maar volgens mij zit er weer voldoende in. Ik merk dat ik behoefte heb aan gewoon even lekker werken en mooie dingen maken. Hopelijk kan dat en blijven de nieuwe uitdagingen een poosje uit.

Afgelopen alv en NGA-golfdag hebben mij ook goed gedaan. Er hing een positieve sfeer en volgens mij voelde ik bij meerdere een soort ontlading van alle zorgen. We konden gewoon even lekker met en bij elkaar energie delen.

Er komen zeker nog veel momenten die aanpassing van ons vereisen. Laten we op elkaar letten, zodat we allen de energie hebben om te doen wat we moeten doen.