BTME 2024

Home » Nieuws » BTME 2024

BTME 2024

Afgelopen 23 januari mocht ik deelnemen aan het gezellige gezelschap dat drie dagen naar Engeland ging om de beurs BTME in Harrogate te bezoeken. Deze studiereis ging vanuit de firma Pols uit Zuidland met een groep van 38 mannen en ik als vrouw kwamen we uit op 39 personen.

Ik kan zeggen dat de heenreis op de P&O boot naar Hull alles behalve stabiel was, wat een storm! Lopen zonder je vast te houden, nee dat lukte niet. We hadden algauw veel gesprekken met elkaar onder het genot van lekker eten en een drankje. De volgende dag gingen we bij aankomst verder met de bus naar Harrogate. Bij aankomst beurs was het ieder voor zich of met elkaar, alles kon en mocht.

Veel stands en verschillende bedrijven stonden er. Ik heb met een hoop mensen mogen praten en veel geleerd over alle noviteiten op en nieuws uit de markt. Wat er nog steeds als vernieuwing staat is toch elektrische machines. Steeds meer, beter en handiger en minder kinderziektes erin, en ga zo maar door. Het was heel druk, drukker als voorgaande jaren, en ik kom er al een paar jaar achter elkaar. Veel Nederlandse greenkeepers die niet met de studiereis mee waren, liepen er ook. Het is altijd leuk om collega’s tegen te komen. In de middag hadden we met zijn allen een happy hour, gesponsord door ProGrasS in een vlakbij gelegen pub, waar overigens alle Nederlandse greenkeepers en bedrijven etc. bijeen komen om gezellig bij te kletsen. In de avond hadden we een diner met elkaar.

De volgende dag gingen we naar de JCB Golf en Country Club. Wat is dat een mooie en indrukwekkende baan zeg. Ik heb mijn ogen uitgekeken. De erg vriendelijke greenkeepers op locatie vertelden graag over hun gang van werken op deze mooie golfbaan.

Na het bezoek aan de golfbaan gingen we naar de JCB fabriek, wat ook zeer indrukwekkend was. Het proces te zien en horen hoe iets van een order tot aan een machine de fabriek uit rolt was waanzinnig interessant. Na deze bezoeken was het weer tijd om naar de boot te gaan in Harwich. De busreis duurde lang, echter de opgedane kennis leverde voldoende gesprekstof op en de stemming zat er goed in.

Ik heb deze dagen met drie verschillende petten opgezeten. Ik heb me mogen vertegenwoordigen als bestuurslid van de NGA, als werknemer van de Oosthoek-Groep BV en zeker ook als mezelf.

Ik had deze drie dagen niet willen missen, en dat is mede door degene die ik (nieuw) heb ontmoet. Veel dank daarvoor!

Groetjes Jamie Bijl