IPM als opvolger van de Green Deal Sportvelden

Home » Nieuws » IPM als opvolger van de Green Deal Sportvelden

IPM als opvolger van de Green Deal Sportvelden

Voor golfbanen die pesticiden gebruiken is IPM de wettelijk verplichte methodiek om het gebruik drastisch af te bouwen. Het leidt tot structurele speelkwaliteit, het hele jaar door.

IPM is een begrip dat bekend moet zijn bij greenkeepers maar ook bij managers, directies, voorzitters en golfbaanexploitanten. Het plan was om dit onderwerp uitgebreid toe te lichten in de jaarlijkse workshop van de Golfalliantie (NGA-NVG-NGF), maar door de coronamaatregelen is deze bijeenkomst tot nader bericht uitgesteld. Daarom is er nu een online training waarin wordt uitgelegd wat IPM inhoudt.

 

In deze online toelichting van de Golfalliantie geeft Niels Dokkuma (NGF Duurzaam beheer/Agronoom) uitleg over IPM als opvolger van de Green Deal Sportvelden. Deze presentatie gaat in op het waarom, hoe en wat van IPM en geeft ook antwoord op de vraag: wat zijn tot eind 2022 – als laatste redmiddel en nadat geïntegreerde gewasbescherming is toegepast – de uitzonderingen op het gebruiksverbod? Ook is er aandacht voor de ondersteuning van IPM via OnCourse Nederland. Deze portal, gratis voor Nederlandse clubs en banen, maakt het gemakkelijker om de met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgestemde IPM toe te passen, omdat golfbaanbeheerders op een gebruikersvriendelijke manier door alle stappen worden geleid om invulling te geven aan deze wettelijke verplichting.

 

Bekijk de online presentatie van de Golfalliantie (NGA-NVG-NGF) hier : IPM als opvolger van de Green Deal Sportvelden

 

Verdiepende informatie: factsheet IPM