Rik Huisman

Home » Kennis » Rik Huisman

Rik Huisman

“Voor mij was het de eerste keer om mee te helpen op zo’n groot evenement als dit dus ik wist ook niet helemaal wat ik kon verwachten maar het is me erg goed bevallen. In het begin was het nogal onwennig om aan de slag te gaan op een andere baan en met een team waarvan je helemaal niemand kent. Naarmate je iedereen beter leert kennen, begin je al snel als een echt team te werken. De eerste dag werd er ruim de tijd genomen om je wegwijs te maken in de baan en ging je mee met iemand van het Bernardus-team die je uitleg gaf over het werk en wat er die week van je verwacht wordt. Ik was die week voornamelijk bezig op de tees. Je kreeg elke dag je route mee met holes waar jij aan het werk moest en er werd verteld wat er gedaan moest worden. Meestal was dat in de avond maaien en in de ochtend dauwvegen/blazen. Ook heb ik nog 2 keer meegeholpen met bunkers harken en in het avondgedeelte gingen we vaak in 2 teams de divods vullen op de fairways. Het was erg leerzaam om mee te maken hoe er gewerkt wordt op een baan van dit niveau. Ook was het leuk om met de andere vrijwilligers kennis en ervaringen uit te wisselen over ons vak. Als ik overdag niet aan het werk was heb ik me ook goed vermaakt. Met elkaar golf kijken in de baan en gezellig samen eten van de goed geregelde maaltijden. Als ik het volgend jaar weer kan regelen met m’n werkgever om weer mee te helpen dan doe ik dat zeker want de toezegging vanuit Bernardus is al binnen.”   

Rik Huisman – Noord Nederlandse Golf & Country Club

 

Meer over Pro Turf Care Green Team NL: PTC Green Team NL | NGAgolf