Han en Barry volgen Marco op weg naar de Olympische Spelen

Home » Nieuws » Han en Barry volgen Marco op weg naar de Olympische Spelen

Han en Barry volgen Marco op weg naar de Olympische Spelen

Han en Barry houden een verslag bij.

Wat een enerverende week was het. Met handen en voeten communiceren en toch met zijn allen bereiken wat we allemaal wilden.
Wat heb ik weer een hoop kennis(sen) opgedaan. Net zoals Han ook schrijft: ‘ik kan het iedereen aanraden’. Je wordt er echt niet dommer van en misschien neem je tips en tricks mee naar je eigen baan, en kun je die daar eenvoudig implementeren.
Zo hebben ze daar ook met watertekorten door toenemende hitte van doen. Ook mogen ze maar een x-aantal kuub’s aan water onttrekken aan de bodem. Daardoor zijn ze nu bezig om hun eigen opslagcapaciteit van (regen)water te vergroten. Ook mogen ze net als ons steeds minder chemisch ingrijpen tegen ziekten, plagen en ongewenste kruiden. Kortom, dit waren leuke gesprekken met anderen greenkeepers.
Mocht je Frankrijk nou te ver weg vinden; er is dadelijk ook nog een Dutch Open. Dus vergroot je wereld en kijk en help eens bij een ander.

PS: de NGA wil je altijd helpen om contact te leggen! Barry Lotgerink Bruinenberg

Vorige week als vrijwillige greenkeeper gewerkt op Le Golf National (Parijs) tijdens de Open de France. Super mooie ervaring en iedereen aan te raden om zoiets, groot of klein toernooi, en zolang het te doen is en al niet gedaan, een keer te doen. Mijn hoofdtaak deze week was iedere ochtend samen met vaste kracht Antoine de nieuwe holes te steken. In de avond bunkerwerk, divots en hier en daar bijspringen.

De NGA heeft een fonds om je financieel te steunen. Dat kun je daar aanvragen.
Wellicht tot ziens op de NGA-dagen van 2 oktober a.s. op Princenbosch – Han Bergsma